top of page

Over Saamen

Saamen VZW organiseert kampjes voor kinderen en jongeren rond thema's die meer dan ooit belangrijk zijn in onze maatschappij: welbevinden, zelfbewustzijn, talenten en een gezond zelfbeeld. Daarnaast organiseert ze ook ouder-kind en -tiener kampjes rond het versterken van de verbinding tussen ouder en kind. Dit steeds op een leuke ongedwongen manier in de natuur,

kampjes waarbij iedereen echt zichzelf mag en kan zijn.  

Onze ervaring in de kampjes willen we graag delen met de maatschappij. Daarom maakt Saamen gratis sociaal-emotioneel leermateriaal voor leerkrachten zodat emoties makkelijker en veiliger bespreekbaar worden in de klas en er kan gewerkt worden aan een positief klasklimaat en het algemeen welbevinden op school.  

Hoe mooi is het als je al op jonge leeftijd leert hoe je het beste uit jezelf naar boven haalt? Want jong geleerd is oud gedaan. Dat is precies waar wij op onze kampen voor elk kind invulling aan proberen te geven, dachten Karen Derden en Kurt Mees, de stichters van Saamen vzw.

Ze voegden al snel de daad bij het woord: ‘Om kinderen een steuntje in de rug te bieden, creëren we een veilige omgeving waar plezier, warmte en vriendschap centraal staan.’ Zoals de ideale thuisomgeving eigenlijk. Waar je volledig jezelf kunt zijn. Als je je veilig voelt, leer je het beste. Des te mooier als dat op een leuke manier kan. In een vorm die kinderen aanspreekt. De Saamen-kampjes ontstonden.

Op kamp bevindt je kind zich onder gelijkgestemden, en werken ze aan op een speelse manier aan een gezond zelfbeeld.

Want ieder kind loopt ooit wel ergens tegenaan en vindt iets lastig of spannend.

Uiteraard maken we op kamp ongelooflijk veel plezier! Want je leert pas als je het naar je zin hebt en je je veilig voelt in de groep. Daar ligt dus ook de focus op. De kampbegeleiders zorgen voor die veilige en fijne omgeving waar je alle ruimte hebt om jezelf te zijn. Daardoor is er genoeg ruimte voor jouw kind om te experimenteren met nieuwe vaardigheden en oplossingen. 

Onze ervaring in de kampjes en thema ´s delen wij graag met de maatschappij. Vandaag hebben wij al meer dan 7000 leerkrachten kunnen inspireren met onze materialen. 

En hier stop het niet! Onze ambitie is groot. We willen zoveel mogelijk kinderen en jongeren helpen zich zelfzekerder te voelen. Zo dragen wij bij tot een wereld met gelukkige volwassenen met een gezond en realistisch zelfbeeld, volwassenen die weten wat ze willen en waarvoor ze willen gaan!

Opleidingen

Leerkracht lager onderwijs

Opvoeden tot zelfvertrouwen - Steven Gielis

Talentenfluisteraar - Luk Dewulf

Hoogsensitieve kinderen op school - Sandra Kleipas

Coach 2 coach - Sandra Kleipas

Individueel emotioneel begeleider - Sandra Kleipas

IMG_5066.jpg
bottom of page